Retur til www.Snatur.dk

 Matrikel-årsartskonkurrence 2012

Se stillingen d. 20. august 2012     eller     Hent den som PDF

                                        Stillingen den 16. april 2012

Hvad enten du har en matrikelliste på Dof-Fyn-basen eller ikke, kan du nu være med til Matrikel-årsartskonkurrencen på Snatur/Sydfynsnatur og den går i al sin enkelthed ud på at se så mange arter som muligt på eller fra ens matrikel i 2012. Vinderen er den, som får set flest arter.
Der ”kæmpes” alene for æren og spændingens skyld stod der i starten men, men...

Eske Mortensen, Nyborg vil gerne sponsere en "vindergevinst" til sjoveste eller mest sjælden eller mest specielle obs på matriklen!

Med 11 deltagere er der stadig plads til mange i konkurrencen. Vi er i øjeblikket 11 deltagere, men skulle gerne blive mange flere så meld dig nu til konkurrencen. Vi skal gerne vinde over Sønderjyderne som vi konkurrerer imod både med antal matrikler, arter set på matriklen og sære/specielle obs.
Opret dig som bruger på www.Sydfynsnatur.dk og tilføj din liste på tråden Matrikelårsartskonkurrencen Du kan tilføje nye obs på listen efterhånden som du ser nye fugle fra matriklen.

Et andet formål med konkurrencen er da også at introducere en anden form for fuglekigning, og at man får øjnene op for den natur, som findes lige uden for ens hoveddør.
Der er selvfølgelig stor forskel på ens chancer alt efter hvordan ens matrikel ser ud, eller hvor den ligger. En stor naturhave, eller en beliggenhed med udsigt over havet, giver selv sagt større chancer for mange arter end en lille strimmel græsplæne foran et rækkehus midt i byen. Der er dog gode oplevelser gemt alle steder!

Konkurrencen kører via denne tråd. Klik på linket herunder og tilmeld dig:

                                                                     MATRIKEL-ÅRSARTSKONKURRENCEN 2012

På tråden vil stillingen løbende blive opdateret hen over året. Der opfordres desuden kraftigt til, at man løbende skriver små dagbogsindlæg i tråden om ens oplevelser på matriklen/i konkurrencen. På den måde får vi lidt mere underholdning med i konkurrencen, og vi kan måske inspirere hinanden til at kigge efter bestemte arter. For at kunne deltage skal du oprette dig på www.Sydfynsnatur.dk , hvor tråden ligger. Det vil give dig mulighed for at tilmelde dig og at redigere dine egne indlæg og vise billeder.

Reglerne for konkurrencen er således:
• Alle arter set og hørt fra eller på ens matrikel/adresse tælles med (eller sagt på en anden måde: Enten skal observatøren eller fuglen være på matriklen for at arten tæller med).
Bor man i lejlighed, så gælder det nærmeste udendørsareal med.
• Man skal løbende og minimum en gang pr. måned sende ens artsliste til undertegnede på erhardt.ecklon(a)skolekom.dk . Gerne med kommentar om de bedste to til tre arter indtil videre.
• Er der flere observatører på samme adresse, kan man deltage som hold.
• Konkurrencen løber hele 2012.
• Man opfordres til at poste dagbogsindlæg under konkurrencen her i tråden gerne med fotos. Har man problemer med at få postet ens indlæg, så kan de sendes til undertegnede på erhardt.ecklon(a)skolekom.dk .

Tilmelding til konkurrencen sker enten på www.Sydfynsnatur.dk eller via mail til erhardt.ecklon(a)skolekom.dk. Oplys da navn og adresse på matriklen, samt gerne en kommentar om matrikeltypen. Feks. ”parcelhushave midt i byen”, ”stor naturhave på landet”, ”have med udsigt over fjorden” eller ”lejlighed tæt ved skoven”.

Jeg håber på mange deltagere!

Erhardt Ecklon

Ps: Tak til Martin Jessen for lov til at at bruger ideen/teksten fra Dof-Sønderjylland Martin Jessen har opfordret til en konkurrence mellem Sønderjylland og Fyn: Hvem bliver den bedste samlet set?

Se listen fra Sønderjylland

Stillingen: Matrikelårsartslistens rangfølge:

1. Esben Eriksen: 102 arter Se hvilke...
2. Per Rasmussen: 89 arter Se hvilke...
3. Erhardt Ecklon: 88 arter Se hvilke...
4. Poul Brugs: 81 arter Se hvilke...
5. Bent Staugaard Nielsen: 76 arter Se hvilke...
6. Poul Rasmussen: 73 arter Se hvilke...
7. Familen Nørby Madsen: 65 arter Se hvilke...
8. Arne Bruun: 66 arter Se hvilke...
9. Karl Top: 60 arter Se hvilke...
10. Claus Dalskov: 57 arter Se hvilke...
11. Anders Odd Wulff Nielsen: 54 arter Se hvilke...
12. Fam Obando Kittner 49 arter Se hvilke...
13. Kjeld Korsholm: 38 arter Se hvilke...
13. Erik Ehmsen: 34 arter Se hvilke...
13. Leif Kristensen: 34 arter Se hvilke...

16. Henrik Kingo: 12 arter Se hvilke...
17. Ole Goldschmidt: 4 arter Se hvilke...

Retur til www.Snatur.dk